Min (Pia's) arbejdskollega, fik en datter i år som skulle døbes den 14-10-12.
Da vi fik opgaven om at skulle lave en dåbskage, fyldes hovedet med tanker om hvordan den skulle se ud.
Kravende var ikke så store. Det skulle være chokoladekage, der skulle være hindbær eller jordbær mousse inden i og så skulle man kunne se at det var en pige.
Den skulle bygges op af 2 x chokoladekage i bradepandestørrelse, hindbærmousse i midten, chokoladesmørcreme til opsmøring og så dækket med fondant.
Bunden er skåret til, så kanterne bliver pæne.
Før hindbærmoussen bliver hældt på kagen, klisterede vi plastik rundt om kagen som en mur, til at holde moussen på plads mens den stivnede.
Kanten blev tætnet med lidt smørcreme.
Så er kagen klar til moussen.
Moussen er hældt i, så nu er det bare at vente på en den stivner.
Efter moussen er stivnet, er det tid til at ligge den anden kage ovenpå.
Mmmm... Lige til at spise.
Så skal kagen smøres ind i chokoladesmørcreme....
Kagen skal dækkes helt. Det mindste hindbærmousse der kommer i kontakt med fondanten, får den til at smelte.
Kagen blev stillet på køl, så smørcremen kunne stivne, så bliver den også nemmere at glatte helt ud.
Så blev det tid til den værste del, nemlig fondanten.
Vi startede med at dække overfladen, og glattede den ud.
Siderne bev beklædt med strimler at fondant, for at give det et "vugge" look.
Strimlerne klippes til.
Nu når grund fordanten er lagt er det tid til at pynte.
Der skulle udstikkes nogle bogstaver og tal.
Så skulle sløjfen laves
Der kommer en nærmere beskrivelse af, hvordan man laver sløjfen, i den nærmeste tid.
Inden pynten skal på kagen, dækkes kanten af kagen med vores chokoladesmørcreme, uden kakao, men tilsat lidt mere vaniljesukker, således at den blev hvid.
Bogstaver og sløjfe limes på med vand, ved at pensle på den side der skal ned mod kagen.
Så kom kagen til at se sådan ud. De små føder, der er lavet af marzipan, er købt færdiglavet ved bagetid
Ingen kommentarer:
Send en kommentar