mandag den 15. oktober 2012

Kondenceret mælk - Guld på dåse!

I weekenden var det endelig blevet tid til at prøve at lave karamel af kondenceret mælk!

Det var over et år siden, at vi sammen købte det, for at afprøve det, og først i weekenden, fik vi taget os tiden til at koge dåsen!

Og wow! Det var helt sikkert ventetiden værd! Det smagte som en bid af himlen, med ekstra karamelsovs på!


Det er faktisk pærelet at lave karamel af en dåse kondenceret mælk:
Man skal bare sætte den i en gryde med vand, der lige dækker dåsen, og så skal vandet op og koge. Når det kommer op og koge, skal der skrues lidt ned igen, og så skal den stå og småkoge i 3 timer - men sørg hele tiden for, at dåsen er dækket af vand!

Når dåsen har kogt i 3 timer, tages den op af vandet og køles af i mindst en time, før der åbnes op for hele herligheden!

Vores lignede lidt en budding da vi åbnede for den, men efter et par omrøringer, lignede den den lækreste karamelsauce! Mmmh!

Senere hen på aftenen hældte vi det over en omgang flødeis, og så var der bare tilbage at spise! Velbekomme!






Ingen kommentarer:

Send en kommentar