Og til sådan en speciel dag har man brug for en speciel kage, så jeg (Pia) bagte en studenterhue til hende.
Den lille kage er lavet af Jens Peters ynglingskage, skåret til med en rund unstikker og overdækket med fondant.I forbindelse med alt studenterhejset, skulle der også være studenterkørsel, så jeg (Louise) bagte små jordbærtærter til hele klassen.
Da det var i en stressende eksamensperiode, og jeg skulle lave 40 styks, brugte jeg til tærtens bund, færdigkøbt tærtedej, der bare skulle rulles ud og blev efterfulgt stukket ud med en kop.
Jeg lavede en mazerinmasse til at fylde i kage af:
(Opskriften er til 10 små tærter eller en stor)
- 150 g marcipan
- 150 g sukker (Opskriften sagde rørsukker, men jeg havde personligt mest lyst til almindeligt sukker)
- 100 g smør
- 2 æg
- 50 g mel
Marcipanen røres sammen med sukkeret til en ensartet masse, og derefter tilsættes smøret. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør til sidst melet i.
Jeg fyldte tærterne og smed dem i ovnen 15 minutter ved 200 grader, til de var gyldne på toppen. Derefter kølede jeg tærterne helt af, og satte dem i køleskabet natten over.
Da tærterne var godt kolde, og jeg var klar til at de skulle bruges, smeltede jeg 200 gram chokolade og penslede de kolde tærter.
Mens man venter på at den penslede chokolade størkner, kan man lave cremen til tærterne med nemt. Én pose dr. Oetker kagecreme laves som pakken foreskriver, og vendes med flødeskum lavet på en kvart liter fløde. Cremen sættes på køl, og bliver fast i konsistensen.
Sprøjt den stivnede creme på de afkølede tærter, og pynt dem med jordbær. Hvis man vil have en blank overflade på kagerne, kan man smelte 2 spsk abrikosmarmelade med 2 spsk vand, og pensle det på bærrene.
Desuden blev der også serveret chokolade og små vingummiposer, og frisk frugt.
SUPER GODT TØSER!
SvarSlet