mandag den 29. oktober 2012

Dåbskage

Min (Pia's) arbejdskollega, fik en datter i år som skulle døbes den 14-10-12.

Da vi fik opgaven om at skulle lave en dåbskage, fyldes hovedet med tanker om hvordan den skulle se ud.

Kravende var ikke så store. Det skulle være chokoladekage, der skulle være hindbær eller jordbær mousse inden i og så skulle man kunne se at det var en pige.

Kagen blev lavet af Den Bedste Chokoladekage og moussen var Hindbærcreme

Den skulle bygges op af 2 x chokoladekage i bradepandestørrelse, hindbærmousse i midten, chokoladesmørcreme til opsmøring og så dækket med fondant.


Bunden er skåret til, så kanterne bliver pæne.


Før hindbærmoussen bliver hældt på kagen, klisterede vi plastik rundt om kagen som en mur, til at holde moussen på plads mens den stivnede.
Kanten blev tætnet med lidt smørcreme.



Så er kagen klar til moussen.


Moussen er hældt i, så nu er det bare at vente på en den stivner.

Efter moussen er stivnet, er det tid til at ligge den anden kage ovenpå.



Mmmm... Lige til at spise.


Så skal kagen smøres ind i chokoladesmørcreme....


Kagen skal dækkes helt. Det mindste hindbærmousse der kommer i kontakt med fondanten, får den til at smelte.

Kagen blev stillet på køl, så smørcremen kunne stivne, så bliver den også nemmere at glatte helt ud.

Så blev det tid til den værste del, nemlig fondanten.



Vi startede med at dække overfladen, og glattede den ud.



Siderne bev beklædt med strimler at fondant, for at give det et "vugge" look.


Strimlerne klippes til.


Nu når grund fordanten er lagt er det tid til at pynte.


Der skulle udstikkes nogle bogstaver og tal.
  
 

Så skulle sløjfen laves
Der kommer en nærmere beskrivelse af, hvordan man laver sløjfen, i den nærmeste tid.
 

Inden pynten skal på kagen, dækkes kanten af kagen med vores chokoladesmørcreme, uden kakao, men tilsat lidt mere vaniljesukker, således at den blev hvid.

Bogstaver og sløjfe limes på med vand, ved at pensle på den side der skal ned mod kagen.


Så kom kagen til at se sådan ud. De små føder, der er lavet af marzipan, er købt færdiglavet ved bagetid





onsdag den 24. oktober 2012

Fodbold-cupcakes

En fra mit (Pia's) arbejde, træner et hold fodboldpiger, og da deres sæson var ved at være slut her til efteråret, ville hun gerne overraske dem med nogle cupcakes.

Hun skulle bruge 20 stk. så jeg gik i gang med at bage.


Min plan var at lave nogle halve fodbolde til at sætte ovenpå cupcaksne og så bruge noget grøn icing og en spaghetti tylle til at lave græsset med.


Fodboldene lavede jeg sådan:




Jeg havde tidliger købt dette sæt i specialkøbmanden. Så jeg skar 22 fodbolde ud. De sorte tern på fodbolden skar jeg ud at sort fondant, dette tog meget lang tid, og der er helt sikkert andre måder at gøre det på, som sikkert også er lettere, men det var det eneste jeg lige havde.

'
Fodboldene formede jeg runde på en chokoladeform jeg havde. Jeg lavede dem dagen i forvejen, så det blev stive og holdt deres form.




Så blev fodbolden sat på cupcaken, og sat fast med icingen.





Så blev cupcakes'ne færdige, og klar til at gøre 20 fodboldpiger glade.

Cupcake-opskriften kommer snart.

tirsdag den 16. oktober 2012

Kage i kop!

Får man lige pludselig lyst til kage, er der hjælp at hente: det eneste man SKAL have, er en mikroovn!

Jeg(Louise), bor i en lille lejlighed, hvor der ingen ovn er, så jeg må overleve med en simpel kombiovn - det kan til tider være svært!

Jeg havde set flere opskrifter igennem, på diverse blogs og andre sider, og kombinerede min egen opskrift, på en lækker og svampet chokoladekage.


 Jeg startede med at blande 3 spsk mel, 3 spsk brun sukker, 1 spsk kakao og 1/2 tsk bagepulver sammen. Så piskede jeg 1 æg, 3 spsk mælk og 1/2 spsk smeltede magarine sammen, og og kom det over i skålen med de tørre ingredienser. Derefter penslede jeg indersiden af koppen, og kom dejen op i.


Tilbage var der bare, at sætte koppen i mikroovnen, i 3 minutter!


Jeg lod kagen stå lidt, så den kunne køle lidt ned, og var til at spise!

Kagen kunne dog sagtens gå sammen med en skefuld creme fraiche, lidt flødeskum, en skefuld vanilje is eller noget youghurt rørt op med lidt vaniljesukker. Desuden kunne kagen også godt bruge et par chokoladestykker - tror det ville gøre den endnu bedre - Velbekomme!

mandag den 15. oktober 2012

Kondenceret mælk - Guld på dåse!

I weekenden var det endelig blevet tid til at prøve at lave karamel af kondenceret mælk!

Det var over et år siden, at vi sammen købte det, for at afprøve det, og først i weekenden, fik vi taget os tiden til at koge dåsen!

Og wow! Det var helt sikkert ventetiden værd! Det smagte som en bid af himlen, med ekstra karamelsovs på!


Det er faktisk pærelet at lave karamel af en dåse kondenceret mælk:
Man skal bare sætte den i en gryde med vand, der lige dækker dåsen, og så skal vandet op og koge. Når det kommer op og koge, skal der skrues lidt ned igen, og så skal den stå og småkoge i 3 timer - men sørg hele tiden for, at dåsen er dækket af vand!

Når dåsen har kogt i 3 timer, tages den op af vandet og køles af i mindst en time, før der åbnes op for hele herligheden!

Vores lignede lidt en budding da vi åbnede for den, men efter et par omrøringer, lignede den den lækreste karamelsauce! Mmmh!

Senere hen på aftenen hældte vi det over en omgang flødeis, og så var der bare tilbage at spise! Velbekomme!






tirsdag den 9. oktober 2012

Hindbærmousse

En helt fantastisk creme til kager!
Den starter ud med at være meget flydende, men efterhånden som husblasen får lov at sætte sig, bliver den lækker, og mousse-agtig - perfekt til kager!

200g flødeost


75g flormelis


kornene fra 1 vaniljestang


300g hindbær


4 blade husblas


1½ dl piskefløde






Pisk ost, flormelis og vaniljekorn sammen. Opblød husblas i kold vand i ca 5 min.




Kom de frosne bær i en gryde, og lad dem kort komme op og koge, så de kan tø op.



  
Fang de største af bærerne op af hindbærsaften og mos dem i cremen. Klem husblas for vand og smelt det i den varme hindbærsaft. 

Rør det i cremen. Pisk fløden og vend det i cremen.




Cremen er ret flydende i starten, så den skal enten få lov til at stivne i køleskabet ellers skal kagen støbes i en kageform, og stilles på køl.

Stor sløjfe kage

De bliver lidt forkælet på mit (Pia's) arbejde.
Den her kage tog jeg med til dem, helt uden anledning.




Kagen er lavet af Den bedste chokoladekage og overtukket med fondant. På siden er der lavet et chokoladegitter.

Jeg statede med at tage et stykke bagepapir, og tegne størrelsen på siderne ned på papiret. Så smeltede jeg først noget mørk chokolade, hældte det i den pose, klippede et lille hul og lavede så gitteret inden for den firkant jeg havde tegnet ned på papiret. Derefter gjorde jeg det samme med lidt hvid chokolade.


lørdag den 6. oktober 2012

Opskriftén på crème brûlèe

Der findes tusinder og atter tusinder af opskrifter og metoder på, hvordan man laver den helt rigtige crème brûlèe - nogle skal i vandbad, andre skal ikke, mængden af æg, mængden af fløde, bagetiden i ovnen, og sådan kunne man ellers fortsætte!

Vi sattes os en dag for, at afprøve nogle udvalgte opskrifter, for at finde den helt rigtige! Og efter blot 2 forsøg havde vi held! Den var fast, men alligevel blød indeni og havde den varme, karameliseret, hårde skorpe. Mmmh!


Du skal bruge:



  • 6 dl piskefløde
  • 6 æggeblommer
  • 110 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • sukker - du kan evt. bruge rørsukker
Opskriften er til 4 store ramekiner

Kog kort fløden op med kornene fra vaniljestangen og stangen, under omrøring i 3-5 minutter. Imens piskes sukker og æggeblommer luftige og lysegule - her kræves lidt armkræfter. 
Sigt den varme fløde, lidt ad gangen, over æggeblommerne og pisk det let sammen. Cremen hældes i ramekinerne og sættes i et vandbad med kogende vand, der når halvvejs op af ramekinerne. 
Cremen bages i 30-35 minutter. Læg efter kort tid, sølvpapir henover for at undgå, at de bliver for mørke. Når cremen er færdigbagt, skal den være fast, men stadig bevæge sig og være lidt 'blæver' i midten, når man kører ramekinen fra side til side - forsigtigt!
Lad cremen stå på køkkenbordet til den er kølet let af og sæt den derefter i køleskabet i mindst 4 timer. Når cremen skal serveres, drysses den med et tyndt lag sukker, som man hurtigt kaster af (Hen over vasken er smartest - så slipper man for at støvsuge bagefter!) og så kommer det sjove: Med en bunsenbrænder, brænder du - ikke for længe - sukkeret, der derved karameliseres og giver cremen en sprød skorpe! Nu er der kun tilbage at knække det tynde karamellåg, og komme ind til dessertens kerne, og smage på den lækre creme! Velbekomme!



Verdens bedste makroner!

Da min (Louises) mor, sidste år fyldte 40, skulle der være stor fest! Op til festen prøvede jeg flere forskellige opskrifter af, på nogle mulige kager, til kaffen. En af de opskrifter jeg afprøvede, var en opskrift på kokos-makroner med tobleronecreme, fra familie journalen. Og de var simpelthen så skønne! Makronerne var som en kokos-makron nu er; hård og en smule karameliseret i kanten, mens midten var lækker blød! Helt sikkert et hit! Men da vi blev omkring 40 mennesker, endte jeg med at bage en stor chokoladekage, og betrække den med grøn fondant (Den findes der desværre ikke billeder af).



Opskriften passer til 20 kager (40 makroner)

Der skal bruges:
Kokosmakroner


  • 3 æggehvider
  • 260 g sukker
  • 260 g kokos
  • 1 æg


Til tobleronecremen:



  • 70 g toblerone
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 30 g flormelis
  • 50 g blødt smør

Rør hviderne med sukker og kokos og rør ægget i. På en bageplade med papir, sættes 40 små skefulde, og trykkes derefter let flade. Kagerne skal bages ved 160 grader i 20 min, til de bliver gyldenbrune, og derefter køles kagerne helt af.

Smelt tobleronen over vandbad, og æggeblommerne piskes luftige med flomelis. Rør smør og den smeltede chokolade i æggemassen og kom cremen i en sprøjtepose. Cremen fordeles mellem makronerne, 2 og 2, og så er de klar til servering.

onsdag den 3. oktober 2012

Student anno 2012

Den 27. juni 2012 fik Louise sin blå studenterhue!




Og til sådan en speciel dag har man brug for en speciel kage, så jeg (Pia) bagte en studenterhue til hende.







Den lille kage er lavet af Jens Peters ynglingskage, skåret til med en rund unstikker og overdækket med fondant.

I forbindelse med alt studenterhejset, skulle der også være studenterkørsel, så jeg (Louise) bagte små jordbærtærter til hele klassen. 


De små tærter blev bagt i muffinsforme.
Da det var i en stressende eksamensperiode, og jeg skulle lave 40 styks, brugte jeg til tærtens bund, færdigkøbt tærtedej, der bare skulle rulles ud og blev efterfulgt stukket ud med en kop. 
Jeg lavede en mazerinmasse til at fylde i kage af:
(Opskriften er til 10 små tærter eller en stor)


  • 150 g marcipan
  • 150 g sukker (Opskriften sagde rørsukker, men jeg havde personligt mest lyst til almindeligt sukker)
  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 50 g mel

Marcipanen røres sammen med sukkeret til en ensartet masse, og derefter tilsættes smøret. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør til sidst melet i. 


Jeg fyldte tærterne og smed dem i ovnen 15 minutter ved 200 grader, til de var gyldne på toppen. Derefter kølede jeg tærterne helt af, og satte dem i køleskabet natten over. 


Da tærterne var godt kolde, og jeg var klar til at de skulle bruges, smeltede jeg 200 gram chokolade og penslede de kolde tærter. 

Mens man venter på at den penslede chokolade størkner, kan man lave cremen til tærterne med nemt. Én pose dr. Oetker kagecreme laves som pakken foreskriver, og vendes med flødeskum lavet på en kvart liter fløde. Cremen sættes på køl, og bliver fast i konsistensen. 

Sprøjt den stivnede creme på de afkølede tærter, og pynt dem med jordbær. Hvis man vil have en blank overflade på kagerne, kan man smelte 2 spsk abrikosmarmelade med 2 spsk vand, og pensle det på bærrene. 


Desuden blev der også serveret chokolade og små vingummiposer, og frisk frugt.




Ternet kage

Mit (Pia) første forsøg på at lave en ternet kage.
Det gik ikke helt som forventet, men mon ikke det bliver bedre næste gang.


Kagen er lavet med opskriften Jens Peters ynglingskage


I den mørke halvdel har jeg erstattet noget af melet med kakaopulver


Lagene er sat sammel med chokolade der er smeltet med peanutbutter


Kagen er overtrukket med tobleronecreme.





Bageformen som er blevet brugt er denne:




Jens Peters ynglingskage

Denne opskift har jeg fået fra min (pia's) farmor.
Det er primært den chokoladekage, vi arbejder med i vores opskrifter!


  • 200 g smør
  • 250 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 æg
  • 200 g mel
  • 1 dl mælk eller fløde
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g hakket chokolade


Smør, sukker og vaniljesukker røres blødt. Heri piskes et æg ad gangen og til sidst mel med bagepulver, skiftevis med fløden og hakket chokolade.


Bages ved 200 grader i ca. en time.


Mmm... Mums

tirsdag den 2. oktober 2012

Pat-kagen

Pat-kage til mænderne.

Jeg (Pia) arbejder på et værksted til daglig, og der er en del mandehumor. Så en dag besluttede jeg mig for at tage røven på dem, og så fik de patter.


Kagen er lavet af Den bedste chokoladekage


Kagen er smurt med hindbærsyltetøj og overtrukket med fondant






Den bedste chokoladekage

Chokoladekage til 12 Pers.
  • 6 Spsk. kakao
  • 250 g. hvedemel
  • 300 g. sukker
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knsp. salt
  • 2 æg
  • 150 g. smør
  • 2,5 dl. vand


Glasur

  • 3 spsk. kakao
  • 200 g. flormelis
  • 2 spsk smør
  • 2 tsk. stødt kanel
  • ½ dl. sødmælk
Sigt de tørre delle sammen. kom æg, smeltet smør og vand i og rør det sammen.
Dejen hældes i bageformen. (bradepande ca 23*33 cm) bages på nederste rille i ca. 35 min. ved 170 grader.
Glasur:
kakao,flormelis, blødt smør, kanel og varmt mælk blandes, så den er tyk og smøres ud på kagen når den er kold.

Tip:


Pas på kagen ikke bliver bagt for meget, da det er meningen at den skal være blød og svampet.


Kagen kan sagtens fryses.

CAKE EVENT Vejle 2012

I weekenden, den 29-30 september, var der kage messe i vejle og vi mødte selvfølgelig op, friske og veloplagte.

Eventen startede lørdag kl. 11.00, og da vi kom var klokken nok omkring kvart over 11, og der var en smule kø ved indgangen. Vi tog det med oprejst pande, og blev hurtigt enige om, at det jo også kun lige var startet, så de skulle jo lige have folk igennem billetsalget.


Vi kom så ind......






....Og der var MANGE mennesker, rigtig mange mennesker. Vi havde været der en times tid, da de var nødt til at vente med at lukke flere gæster ind.


Vi var begge noget overrasket over hvor lille et arrangement det var, taget i betragtning af, at det er danmarks første kage event.


Men når det nu er sagt så var der jo mange spændende ting på messen.















 Dette var en af de første boder, med udstilling af flotte dekorationer af kager, dog på dummies, men flot er det.























Denne bod var en god inspiration til en kommende dåbskage der skal bages.














Her ved denne bod var noget af det vi havde set frem til ved messen, nemlig rigtige kager man kunne købe nogle stykker af. Mmm.

Vi havde faktisk regnet med flere af disse boder, men taget i betagtning af rummet størrelse var det vidst godt der ikke var flere.
Men lækkert var det.











Så var der også salg af forskellige og spændende slagst fyldte chokolader, nogle macaroons og lidt cupcakes.








Der var rig mulighed for at købe prægere og udstikkere i alle former.










Personligt er vi helt vilde med disse cupcake/muffinforme. 




Damen her er igang med at dekorere en kage som en pizza.















Denne bod her var custom cake der havde udstillet kager med deres sukkerbilleder. Det er nogle flotte billeder, men det er ikke lige en stil der falder i vores smag. Det er jo så også helt op til folk selv, for man kan jo lave rigtig meget med sukkerbilleder som man også kan se her.




 Her har vi så nogle rigtig flotte cupcakes, noget vi ihvertfald skal øve os på at lave.





Generelt var det et godt kagemesse, men... der var simpelthen for mange mennesker eller for lidt plads. Det var svært at få det hele med da det ikke var mulighed for at komme ordentligt til boderne pga alle de mennesker.

Noget der også manglede lidt, var flere ting som bageforme, måtter og andre råvare end lige fondant.

Der var nemlig næsten kun boder med udstikkere, tyller og fondant.


/Pia & Louise