mandag den 18. marts 2013

Kartoffel Burger

 
 
Nogle gange skal der bare noget anderledes til. Den her gang var det kartoflerne der skulle pimpes lidt op og da jeg (Pia) fik gæster var det jo en oplagt mulighed.
Jeg brugte:
600 g kartofler (som jeg kogte dagen før og lagde i køleskabet)
4 æg
Krydderier (salt, peber, all around alt efter smag)
Rasp efter behov
5-600 g kartofler til mos
Lidt smør og mælk
Evt. bacon i tern
Riv de kolde kartofler på den grove del på rivejernet. Tilsæt æg og kryderier og vend deet stille og rolig.
Tilsæt lidt rasp ad gangen indtil konistensen er til at "arbejde" med. Den må ikke være for slimet eller for tør.
Jeg lagde en madring på panden og fyldte kartoffeolmassen i. så trykkede jeg massen ud i kanten af ringen, og løftede den op, så der tilbage var en fin rund kartoffel rösti.
Det er her det er vigtigt at konsistensen ikke er for klistret, så man ikke kan få madringen fri.
Der skal steget 8 röstier, så der er både til top og bund.

Kog de andre kartofæer og lav dem til mos med lidt smør og mælk.
Pas på med at komme for meget mælk i, for bliver mosen for tynd kan den ikke bære låget.

Jeg ville have haft blandet bacontern i mosen, men de havde ikke flere pakker i fakta, da jeg var ude og handle, så det blev skiver.

De kan sagtens aves dagen før og så varmes op i ovene i 30 min. kartoflerne der stal bruges til "bollen" skal dog være kolde når de rives.
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar