onsdag den 27. marts 2013

Brunch ala stenalderkost

Mine (Louises) forældre lever efter stenalderkostprincipet og spiser derfor helst ikke mad med alt for meget kulhydrater. 

En dag lovede jeg dem, at servere morgenmad, uden brød. 

Dette blev resultatet:


Græsk yoghurt, med sirupristede nødder, røræg med bacon og pølser, ananas, melon og appelsiner i skiver. 




Røræggene er lavet af 8 æg og 2 dl mælk, der blev pisket sammen med en smule salt og peber, og derefter hældt på panden i 10-15 minutter. Bliv ved med at skubbe rundt i det, til det har den ønskede konsistens. Man kan med fordel, hvis man lige som jeg, havde flere jern i ilden, og også både skulle stege bacon og pølser, inden det hele blev sendt ind på bordet, smide røræggene i et ildfastfad, og ind i ovnen, på nogle lave grader, så det stadig er lunt, når det skal serveres. 

Skal man servere det for mange mennesker, kan man også smide både pølser og bacon ind, efterhånden som de bliver færdig. 


Sammen med det lune, serverede jeg også græsk yoghurt, med sirupristede nødder.
Jeg hældte 1/2 spsk smør på panden, sammen med 2 spsk sirup, og lod det smelte meget let. Derefter hældte jeg en håndfuld hasselnødder og en håndfuld græskarkerner på, og lod dem karamelisere på panden. Da jeg syntes de lige så stillede havde taget lidt farve, tog jeg dem af varmen, og bredte dem ud på et stykke bagepapir. Her fik de lov at køle af, inden jeg hakkede dem meget groft med en kniv, og kom dem oven på et glas yoghurt bestående af et lag græsk youghurt en smule sirup og et lag græsk yoghurt igen. 



Sådan endte morgenbordet med at se ud, det lune, yoghurten, lidt frisk skåret frugt, en omgang kaffe, og lidt lækkert juice! 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar