Banan-cupcake:
Der er 24-36 cupcakes, alt afhængig af strørelsen på formen.
340 g sukker
200 blødt smør
2 dl mælk
280 g hvedemel
6 æg
5 tsk vaniljesukker
2 tsk bagepulver
5 mellem bananer
50g kakaopulver (kan undlades, jeg brugte det fordi jeg gerne ville have en brun cupcake)
Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig lys æggesnaps. Bland mel, kakaopulver og bagepulver sammen og rør det i aggesnapsen. Rør derefter det bløde smør i. Tilsæt mælken i dejen og til sidst de mosede bananer. Fordel dejen i cupcakeformene.
Bages ved 175 grader i ca. 20 minutter.
Hvis chokolade frosting:
Jeg fik 36 cupcakes ud af opskriften og til dem lavede jeg 2x opskriften nedenunder.
300 g flormelis
100 g blødt smør
0,4 dl mælk
75g hvid chokolade
100 g blødt smør
0,4 dl mælk
75g hvid chokolade
Smelt chokoladen. Mens chokoladen smeltes, røres smør, flormelis og mælk sammen. Tilsæt til sidst chokoladen.
Jeg brugte en Wilton M1 tyl til frostingen, hvilket også er min ynglings tyl.
Cupcaken blev pyntet lidt, med kakaopulver og en lille fondant blomst.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar