søndag den 10. februar 2013

Chokoladekage ala brownie

Nu er det ikke nogen hemmelighed, at min (Pia's) svaghed er chokoladekage.
Jeg har lavet rigtig mange chokoladekager gennem tiden og her forleden dag faldt jeg over denne. En chokoladekage uden chokolade, hvilket nogle gange kan være en fordel, da priserne på chokolade er utroligt høje. Kagen har samme konsistens som en lækker brownie. 

250 g smør
6 æg
500 g sukker
200 g mel
100 g kakao
1 spsk vaniljesukker
1,5 tsk bagepulver

Smelt smøret i en gryde. Pisk æg og sukker, til sukkeret er opløst og hæld smøret i.
Bland mel, kakao, vaniljesukker og bagepulver. Sigt det i æg- og smørblandingen.
Bred dejen ud i en bredepande eller kageform. Jeg brugte 2 gange opskriften til en stor bradepande.

Bag kagen på nederste rille i ca. 20 min på 175 grader.

Kagen kan fryses ned. Den tages blot op et par timer før den skal bruges.

Kagen bliver lidt brownie agtig og smager fantastisk. Man kan også tilføje nogle nødder til dejen.

Jeg brugte den til cupcakes en dag og det virkede også fint. Det gav nogle dejlig bløde cupcakes med en sprød kant.



2 kommentarer:

  1. Hvor høj bliver kagen? Vil den ca passe i en Ø22 springform tror du og tror du den kan bruges i en lagkage?

    SvarSlet
  2. Hvor høj bliver kagen? Vil den ca passe i en Ø22 springform tror du og tror du den kan bruges i en lagkage?

    SvarSlet