Vi brugte en form på 20x20 cm, men frugtflæsken kunne sagtens klar en større form, så stykker ikke blev så høje.
Til frugtflæsk skal der bruges:
20 blade husblas - Jep, intet mindre!
2 dl koldt vand
1/2 kg sukker
2 dl vand
Revet skal af 1 clementin
2 dl clementingsagt
2 spsk citronsaft
Husblasen udblødes 2 min. i 2 dl koldt vand.
Sukker og vand hældes i en gryde og stilles lunt 15 min., til sukkeret er smeltet. Lagen bringes i kog.
Husblasen med vandet smeltes i sukkerlagen og koges heri 20 min. over svag varme. Når der er slukket, tilsættes appelsinskal og frugtsaft.
Et glas- eller porcelænsfad, der er 20 cm, eller derover, på hver led, skylles i koldt vand. Saften hældes i og afkøles. Stil fadet i køleskabet, og vent på at massen har sat sig. Når det er sket skæres massen i firkanter, der trilles i tesukker og tørres nogle timer ved stuetemperatur, før de gemmes i dåser med pergamentpapir mellem lagene.
Pia havde i Tyskland købt noget tørret appelsin- og citronskal, som vi blandede i vores sukker, før vores firkanter blev trillet i det.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar