søndag den 13. januar 2013

Frugtflæsk ala clementiner

Da vi havde vores julebageweekend, besluttede vi at lave frugtflæsk med clementiner, da jeg (Louise) havde en hel del i overskud. Opskriften havde Pia afprøvet året før, så den var lige til at gå til og ventetiden var faktisk det der tog mest tid. 



Vi brugte en form på 20x20 cm, men frugtflæsken kunne sagtens klar en større form, så stykker ikke blev så høje. 

Til frugtflæsk skal der bruges:

20 blade husblas - Jep, intet mindre!
2 dl koldt vand
1/2 kg sukker
2 dl vand
Revet skal af 1 clementin
2 dl clementingsagt
2 spsk citronsaft

Husblasen udblødes 2 min. i 2 dl koldt vand.

Sukker og vand hældes i en gryde og stilles lunt 15 min., til sukkeret er smeltet. Lagen bringes i kog. 



Husblasen med vandet smeltes i sukkerlagen og koges heri 20 min. over svag varme. Når der er slukket, tilsættes appelsinskal og frugtsaft. 





Et glas- eller porcelænsfad, der er 20 cm, eller derover, på hver led, skylles i koldt vand. Saften hældes i og afkøles. Stil fadet i køleskabet, og vent på at massen har sat sig. Når det er sket skæres massen i firkanter, der trilles i tesukker og tørres nogle timer ved stuetemperatur, før de gemmes i dåser med pergamentpapir mellem lagene. 





Pia havde i Tyskland købt noget tørret appelsin- og citronskal, som vi blandede i vores sukker, før  vores firkanter blev trillet i det. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar