onsdag den 14. november 2012

Karameller af kondenseret mælk

Kondenseret mælk er efterhånden noget vi begge to er begyndt at lege med med. Både i kager og som fast og flydende karamel. Her er et forsøg på at lave karamel ala fugde.

Ingredienser:
200 g kondenseret mælk
50 g smør
1 spsk sirup
120 g rørsukker
50 g chokolade

Smelt kondenseret mælk, smør, sirup og sukker over svag varme.
Rør rundt i karamelmassen, indtil sukkeret er opløst.
Skru op til middelvarme, og kog massen, til den når en temperatur på 125 grader og det sker efter cirka 10 min.
Tag gryden af varmen.
Smelt chokoladen over vandbad, og rør den i massen.
Hæld massen i en firkantet form foret med bagepapir og sæt den i køleskabet natten over.
Skær karamelmassen ud i små firkanter.....

....og de er klar til at blive spist.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar