Dejen blev lavet lidt på gefühl, men udgangspunktet var en Mette Blomsterberg-opskrift.
Brunkagedejen blev lavet hjemme hos mine forældre, så jeg skulle have noget at transportere dejen i, og det eneste der lige var i nærheden, var en skotøjsækse! Så der boede den i et par dage, og hyggede sig køligt på mine forældres altan!
Brunkager – ca. 175 stk
1,5 tsk hjortetakssalt (Potaske er at foretrække, men jeg havde simpelthen ikke noget, da først jeg var gået i gang)
250 g sukker
250 g smør
125 g sirup
500 g hvedelmel
3 tsk stødt kanel
2 tsk stødt ingefær
1 tsk stødte nelliker
1 tsk allehånde
(Bruger du potaske, skal den røres ud i citronsaft og blandes i den færdige sirupsmasse)
Varm smør, sukker og sirup op i tykbundet gryde, til det
bliver en blank masse. Blandingen må ikke blive for varm og slet ikke koge. Sæt
gryden til afkøling (i koldt vandbad går det hurtigst) og rør jævnligt i den.
Sigt melet, krydderierne og hjortetakssalten i sirupsmassen. Bland det er en røremaskine eller med en ske og ælt dejen færdig på bordet. Drys med lidt mel, så dejen ikke hænger
fast.
Læg dejen i en skål og dæk den til med film. Stil den koldt til næste
dag. (Dette hvis du vil rulle din dej ud og stikke den ud i diverse former).
Alternativt form dejen til tykke pølser, ca. 5 cm i diameter, og bank dem lidt
flade. Pak film om og lad dem hvile koldt til næste dag. (dette hvis du vil
skære dine brunkager af som ”skiver”. Dejen kan også kommes i en firkantet beholder, så bliver brunkagerne også firkantede.
Rul den kølige dej ud , så den er ca. 2-3 mm tyk, og udstik
figurer eller runde kager. (Ligeledes skærer du af dine ”kagepølser” 2-3 mm
tykke skiver). Læg dem på bagepapir og bag dem ved 150 grader i ca. 10 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar